Mijn boeken

Zo praktisch
als mijn trainingen

Boeken voor schrijvers

Mijn boeken zijn net zo praktisch als mijn schrijftrainingen. Wil je weten hoe je digitaal aantekeningen maakt voor een compact, volledig verslag? Zoek je inspiratie voor creatieve, overtuigende commerciële teksten? Zoek je een steuntje in de rug om aantrekkelijke, grammaticale zinnen te maken? Dan help ik je met Noteer jij dit even?, Verleid je lezer online en mijn e-book Gereedschapskist Aantrekkelijk Formuleren. Dat laatste is overigens gratis te downloaden.

Boeken voor coaches

Taal en tekst zijn belangrijke thema’s voor me, maar ik ben ook master practitioner Neuro Linguïstisch Programmeren en gecertificeerd ademcoach. Mijn achtergrond in coaching bracht me in contact met getalenteerde coaches als Joost Crasborn en Marijne van den Kieboom. Met Joost schreef ik het Hoe-boek voor de coach. Daar zijn inmiddels bijna 45.000 exemplaren van verkocht. Kom tot de kern schreef ik met Marijne, en ook dat boek is omarmd door coaches en opleiders van coaches.

Kom tot de Kern

Met Marijne van den Kieboom

Kom tot de kern is een prachtig vormggeven boek dat je op weg helpt als je overweegt een coach in te schakelen. Het is gebouwd rond het groeiringenmodel. Dit praktische model stelt je in staat door zelfonderzoek een heldere coachvraag te formuleren. Daarom is het ook een fijn boek voor coaches. Zij gebruiken het om met hun cliënten de thema’s en doelen te bepalen in de entreefase van coachtrajecten. Verrassende, prikkelende coachvragen vormen het hart van dit boek. Kijk mee op Kom tot de kern.

2021, uitgeverij Thema, ISBN 9789462722347

Noteer jij dit even?

Je bent een beginnend notulist en je wilt leren hoe je efficiënt een bondig verslag maakt op de laptop. Of je bent een ervaren notulist, en je wilt weten hoe je jouw rol goed invult in een lastige vergadering. Alle aspecten van het notuleren komen aan bod in dit boek. Hoe je beter kunt luisteren, bijvoorbeeld, en hoe je vlot aantekeningen maakt en uitwerkt. Vier bijbehorende oefenfragmenten vind je op YouTube. Veel aanbieders van notuleertrainingen werken met dit boek.

2019, uitgeverij Haystack, ISBN 978 9461 263605

Verleid je lezer online

Met Joyce Hardholt

Je wilt teksten schrijven die raak schieten en waar je lezers hebberig van worden. Teksten die ervoor zorgen dat lezers in actie komen: een aankoop doen of inschrijven voor een nieuwsbrief. Met dit praktische boek leer je de ins en outs van vlot en wervend schrijven. Ontdek je hoe je je lezers enthousiast krijgt, verrassende invalshoeken bedenkt en teksten maakt die online goed vindbaar zijn. Laat je inspireren en schrijf teksten die je doelgroep overtuigen en in beweging brengen. Het boek bevat veel voorbeelden, met een fijne checklist na elk hoofdstuk. Er is ook een e-book.

2018, uitgeverij Thema, ISBN 9789462721388

Hoe-boek voor de coach

Met Joost Crasborn

Dit succesvolle coachboek is vanaf de start een van de bestsellers van uitgeverij Thema. Het is geschreven voor coaches en leidinggevenden. Het bevat een scala aan methoden en technieken in de vorm van praktische HOE’s: HOE omgaan met weerstand, Hoe confronteer je, HOE vraag je door? Het bevat dialogen, vragenlijsten en modellen en checklists. Opleiders van coaches bevelen dit boek van harte aan. Ook als e-book verkrijgbaar.

2008, uitgeverij Thema, ISBN 9789058710093

Coachen en hoe!

Deze coachwaaier is het kleine zusje van het Hoe-boek voor de coach. Het is een naslagwerk dat in ieder colbert of schoudertas past. De waaier start met een stevige visie op coaching en vervolgt met een groot aantal praktische lijstjes met interventiemethodes en verrassende vragen bij verschillende coachthema’s zoals confronteren, vragen stellen en werken met weerstand.

2010, uitgeverij Thema, ISBN 9789058715142

Coachen en hoe!

Gereedschapskist Aantrekkelijk Formuleren

Dit e-boek is een gereedschapskist met 10 vuistregels voor aantrekkelijke en goed geformuleerde zinnen. Vuistregels zijn regels en trucs om zinnen zò te schrijven dat lezers je tekst fijn vinden om te lezen. Maar ook: dat ze doen wat je van ze vraagt: iets aannemen, iets beslissen of iets kopen. Het downloaden van dit boek op de site van uitgever bookboon.com is gratis als je een paar advertenties in de tekst voor lief neemt. Wil je het zonder advertenties downloaden, dan betaal je een kleine vergoeding.

2017, uitgeverij Bookboon.com, ISBN 9788740308297

Commercieel en Creatief schrijven

Alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Dit boek voor commerciële schrijvers beleefde 4 drukken met 2 verschillende covers en stond aan de basis van Verleid je lezer online, dat in 2018 verscheen.

Uitgeverij Thema, ISBN 9789058714350

Noteer je dit even?

Alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Dit handige notuleerboek is de voorloper van Noteer jij dit even? Het boek is voorzien van een cd met geluidsfragmenten, en bevat notuleeroefeningen met modeluitwerkingen.

Uitgeverij Thema, ISBN 9789058713155